sunnuntai 30. elokuuta 2015

Esiintyjän kokemus ma 24.8.2015


Valokuva: Uupi Tirronen
Kotimatkalla teoksen kenraaliharjoitus
Kokoonnuimme Kanneltalolla reilu tunti ennen esityksen alkamista. Oma valmistautumiseni alkoi ratkaisemalla yhdessä Annen kanssa, miten huonekaluni, iso sininen säkkituoli, saadaan kiinnitettyä polkupyörääni tarjottimen ja viiden mustekalan avulla. Onnistui! Tunnelma ennen esityksen alkua oli hyvä ja rento vaikka meillä oli ensimmäistä kertaa oikea yleisö, jonka joukossa oli myös kriitikko ja kuvaaja. 

Sitratorin ensimmäisessä kohtauksessa esitystä kanssamme hengitti vakioyleisömme Sitratorin "asukkaat". Kohtaamisemme, joka alkoi keväällä ihmetyksellä ja uteliaisuudella mutta myös ärtymyksellä ja epäluulolla, on muuttunut harjoitusten kuluessa hyvän tunnelman rinnakkaiseloksi. "Nyt ne taas tulee!" "Hei, noi on Meidän Tanssoijoita!" "Kai te tuutte vielä uudestaan?" Koko teos kestää 2 tuntia ja esiintyjät ja kodin esineet liikkuvat ympäri Kannelmäkeä. Kohtaaminen ohi kulkevien tai eri paikoissa aikaa viettävien ihmisten kanssa on ollut iso kokemus sekä esiintyjille että Kannelmäkeläisille. Kenraaliharjoituksessa syntyi myös voimakas yhteisöllisyyden tunne esiintyjien välille. Me, ryhmä hyvinkin erilaisia ihmisiä, olemme tämä teos vuorovaikutuksessa yleisön ja ympäristön kanssa. 

Tiedän, että tiettyjä paikkoja ohittaessani mieleeni tulee joka kerta tämä esitys ja tulen havainnoimaan mitä liikettä tilassa on esiintyjien poistuttua. Teos jää elämään minun ja varmasti myös monen Kannelmäkeläisen harjoituksia ja esityksiä seuranneen asukkaan mieleen ja sydämeen. 

-Liina

Ei kommentteja:

Voit kommentoida klikkaamalla tekstin otsikkoa. Tekstin lopusta löydät kommentointi-linkin.

© Zodiak – Uuden tanssin keskus