perjantai 12. elokuuta 2016

Flash mobien koekäyttöä

Kokoonnuimme jälleen keskiviikkona 10.8 klo 17 keskustelemaan projekteistamme. Suunnittelimme kuinka flash mobit ohjeistetaan tunnin päästä tuleville esiintyjille.


Tiistaina kokeilimme tanssijoiden avulla miltä flash mobit näyttävät kun esiintyjiä on enemmän.  Tällä kertaa tarkoitus on fiksata flash mobien muotoa tarkemmaksi. Tiistaina flash mobin suunnittelija katsoi esitykset ulkopuolelta, jotta hän näkee miltä flash mob näyttää ulkoapäin. Tänään tarkoitus on kokeilla samoja asioita uudestaan tarkennetuin ohjein.


Minä en voinut edellisenä päivänä kokeilla omaa fläsäriä, mutta keskiviikkona se onnistuu. Olin tosin viimeisenä ja väsymys alkoi jo hiipiä silmiin, kun olimme esiintyneet lähes kaksi tuntia Sitra torilla. Välillä torin juoppoyleisö kommentoi huutelemalla. Usein joku heidän joukostaan neuvoi kaveriaan jättämään taiteilijat rauhaan. Minua hymyilytti. Välillä ohikulkijoita oli enemmän ja he pysähtyivät katsomaan, joku kuvaakin jo. Se on hyvää harjoitusta varsinaisia fläsärejä ajatellen.


Ulkona on kivaa tanssia, on ollut pääosin hyviä ilmojakin. Uudet tanssijat ovat mukavia ja innostuneita. Siitä tulee hyvää energiaa. Oma intoni on väsymyksen ja pitkän kesätauon jälkeen vähän laimeampi. Jouduin olemaan ekan päivän pois kurssilta ja tuntuu, että vasta nyt kolmantena päivänä työstetään omaa projektiani. Vaikka on ollut kiva esiintyä muiden fläsärien testauksessa, haluaisin jo päästä eteenpäin omassani. Suunnitelmani oli jo viimekertaisella kurssi jaksolla melko valmis. Tänään olen saanut palautetta, että se on liian monimutkainen. Olen vähän pettynyt.


Harjoitellessamme huomaamme, että moni idea ei välitykään katsojalle asti. Pohdimme tapoja selkeyttää viestiä. Nyt näyttää siltä, että lyhytkestoiset ja yksinkertaiset esitykset ovat sopivimpia flash mobeiksi. Ensimmäisellä jaksolla keskustelimme projektin pääteemoihin liittyen todella filosofisia ja syvällisiä. Nyt näyttää siltä, että oman aatteen sovittaminen viiden minuutin äänettömään esitykseen on todella haastavaa. Useat jutut, jotka ideana kuulostivat tosi näyttäville ja selkeille eivät sitä esityksen fyysisessä muodossa enää olekaan. Suunnittelen jo poliittisten mielipiteideni sysäämistä fläsärin osalta syrjään. Mietin olisiko sittenkin pelkkä taiteellinen esitys parempi vaihtoehto.
Valokuvat: Sari Palmgren

-Linnéa

Ei kommentteja:

Voit kommentoida klikkaamalla tekstin otsikkoa. Tekstin lopusta löydät kommentointi-linkin.

© Zodiak – Uuden tanssin keskus