lauantai 9. toukokuuta 2015

5. Kotimatkalla-teos harjoitus

Nykytanssin liikekieli ja keski-ikäinen kehoni ovat alkaneet löytää toisensa. Pyöriminen on alkanut luonnistua ja lattialla kieriminen tuo mukavia muistoja lapsuuden leikeistä. On kiinnostavaa kohdata toiset ihmiset pelkällä kehon kielellä ilman sanoja. Tällä kerralla teimme kontaktiharjoitusta, jossa painauduimme parin kanssa toistemme kehoja vasten, milloin selkä selkää vasten, milloin lantio tai pää.

Teimme myös harjoitusta, jossa piti liikkua tilan poikki ja mukauttaa liikettä toisten liikkeisiin. On tärkeää havainnoida, mitä muut tekevät, jotta syntyy yhteinen liike. Olemmehan tekemässä yhteisötanssiteosta. Tunsi olevansa osa ryhmää ja toisaalta oli tarkoitus tehdä myös jotain yllättävää liikettä. Joutui miettimään, kuinka paljon uskaltaa olla erilainen kuin muut. Uskallanko minä olla se, joka rikkoo harmonian. Saanko näkyä ja viedä liikettä uuteen suuntaan?
Lopuksi syvennyimme Kotimatkalla-teoksen liikekieleen. Jokainen loi liikettä kuvaamaan oman kodin huoneita. Piti löytää erilaisia liikkeitä: korkeaa ja matalaa, hidasta ja nopeaa. On jännittävää miettiä, millainen liikekieli kuvaa parhaiten omaa olohuonettani, keittiötäni ja makuuhuonettani. Tällaisen pohdinnan kautta kehoni kertoo kodistani, ei tarvita sanoja.  
Tässä produktiossa ajatellaan myös, että oma kehoni on kotini, siis varsinainen kerrostalokotini ei ole ainoa kotini. Mietin, millaisin liikkein päivittäin ilmaisen tätä kehokotiani. Onko se kangistunutta hidasta liikettä vai vielä notkeasti kohti uutta kurottuvaa? Haluan olla hyvinvoiva asumus, jossa viihdyn ja liikun vapaasti.

-Leena Limnell

Ei kommentteja:

Voit kommentoida klikkaamalla tekstin otsikkoa. Tekstin lopusta löydät kommentointi-linkin.

© Zodiak – Uuden tanssin keskus