maanantai 30. toukokuuta 2016

Unelmapuutarhoja

Kannelmäen peruskoulun 6 D-luokka on ollut kevään ajan mukana Urbaaniluonto-projektissa. He ovat osallistuneet viljely-, piirustus- ja tanssityöpajoihin. Yhtenä kotitehtävänä heillä oli miettiä millainen olisi jokaisen unelmapuutarha ? Alla 6 D-luokkalaisten mielikuvituksellisia unelmapuutarhoja kirjoitettuina.

OMENAPUUTARHA
Siellä kasvaa omenoita. Minun omenapuutarhassa on ainakin 1000 000 omenapuuta. Siellä syödään päivittäin omenoita koska se on terveellistä. Omenat tuottavat omenoita. Olen hyvin tyytyväinen mun omenapuutarhasta. Omenoita tulee päivässä 1000 kiloa, mutta osat ei ole kelpaavia, esim.mädäntynyt ei ole tarpeeksi kypsä. Omenoita saa ostaa mun omenapuutarhasta. Mutta tuskin kukaan sinnne menee, koska se on kuulla, sinne lentää joka päivä noin 10 rakettia. Okei se oli läppä oikeesti se on Virossa Tartossa. Mutta omenoita on välillä liikaa niin sitten me viedään ne kouluille ympäri maailmaa. Ihmisillä tulee myös hyvä mieli kun ne syö omenoita, koska omena tekee onnelliseksi. Omenapuutarha tuottaa punaisia ja vihreitä omenoita. Osat ihmiset antavat huonoa palautetta omenoista koska eivät tykkää niistä mutta meitä se ei kiinnosta. Se oli minun omenapuutarhani, toivottavasti tykkäsit.
-Cristopher 6 D-

MIELIKUVITUSPUUTARHA
Mielikuvituspuutarhassani olisi vesiputouksia, futiskenttä, kukkia, pensaita, yksisarvisia, sateenkaaria, nurmikkoa, palmuja, kookoksia, ananaspensaita, hedelmäpuita, aloe-vera kasveja, koiria, kissoja, oravia, iso puumaja ja siltoja. Puutarha on iso, melkein yhden neliökilometrin kokoinen. Puutarhassa jopa asuu muutamia ihmisiä. Minä ja kolme ystävääni. Meillä on omat puumajat lähellä toisiamme. Puutarha on lämmin ja sinne paistaa melkein aina aurinko. Joskus sataa jotta kasvit saavat vettä. Puutarhassa asuu paljon erilaisia eläimiä. Puutarhani on itse asiassa puolet yhdestä maasta jota sukuni hallitsee. Toisella puolella maata asuu yli 1000 ihmistä. Puutarhan ympärillä on korkeat mustat metalliaidat. Niillä pidetään tunkeilijat poissa. Puutarhan portissa on iso lukko jonka avaimia on olemassa vain viisi. Ystävilläni ja minulla ja puutarhanvartijalla. Puutarhan keskipisteenä on suuri suihkulähde. Suihkulähteen lähimmissä puissa on riippumattoja joissa voi nukkua. Vain vähän matkan päässä on toinen aukio jossa on meidän puumajat. Sinne kävellään pientä metsäpolkua pitkin. Puutarhaa ulkopuoliset pääsevät katsomaan vain kerran vuodessa. Emme pidä tungoksesta. SInä yhtenä päivänä keskellä kesää puutarhassamme on paljon ihmisiä. Puutarha on todella värikäs, varmaankin sen takia koska täällä on paljon erilaisia kasveja, puita ja eläimiä. Uimapaikkakin löytyy. Meillä on iso uima-allas jonka seinät ja pohja on päällystetty pyöreillä, noin kädenkokoisilla kivillä.
- Nina 6 D-

SUKLAAPUUTARHA
Suklaapuu on tehokas tapa viljellä suklaalevyjä. Erilaisia suklaapuita on mm. pirtelöpuu, suklaajäätelöpuu, suklaatoffeepuu, suklaalevypuu ja suklaapatukkapuut. Suklaapuita kasvaa Afrikan pohjoispuolella. Siellä sataa pirtelöä. Ihmisten aamupala on: suklaata, päivällinen: suklaata, illallinen: suklaata. Suklaapuu syntyy kun multaan laitetaan suklaa-sokeri-ainetta. Suklaapuu elää etelässä mutta ei liian kuumassa koska suklaa sulaa. Suklaapuun omistajat vaihtelee. Joskus Fazer omistaa joskus Panda. Suklaapuutarha on todella iso jopa 4 hehtaaria pelkkää suklaapuuta. Turistit saavat maksua vastaan käydä suklaapuutarhassa. Mutta turistit eivät saa syödä mitään.
-Joonas 6 D-

JAPANILAINEN PUUTARHA
Japanilaisia puutarhoja perustetaan yleisiin puistoihin, linnojen, kotien ja temppelien yhteyteen. Siitä ei aluksi pitänyt tulla arkipuutarha, vaan pyhäkkö. Perinteisissä japanilaisissa puutarhoissa on järvi tai lampi, saari, kiviä, vesiputous tai muuta sellaista. Japanilaisia puutarhoja on erilaisia.  On  esimerkiksi kuiva puutarha, joka tarkoittaa sitä että veden tilalla on hiekkaa joka symboloi vettä. Minusta kauniissa japanilaisessa puutarhassa pitää olla kirsikkapuita, sillä ne ovat kauniita. Siellä olisi myös saari jonne pitäisi mennä sillan avulla. Sillan alla kulkisi joki joka päättyisi lampeen. Vesiputouskin olisi jossain kohtaa ja kiviä sen lähistöllä. Siellä kasvaisi pari kukkalajia ja viherkasvejakin olisi jonkun verran. Sitten siellä olisi pari penkkiä polun reunalla. Siellä olisi myös vähän kuivaa puutarhaa, josta selitin yläpuolella, että mitä se tarkoittaa. Puutarhassa olisi myös jotain muita puita pari kappaletta.
-Emilia 6 D-

MIELIKUVITUSPUUTARHA
Se olisi värikäs ja siellä olisi sateenkaaria ja pilviä joka puolella siellä olisi värikkäitä kukkia ja erilaisia kasveja esim.kaktuksia, tomaatteja, palmuja, hedelmäpuita, marjoja ja ananaspensaita. Sitten siellä olisi vesiputous ja kiviaitauksia. Puut olisivat kirkkaan vihreitä ja vesi kirkkaan sinistä. Olisi kivipolkuja joiden kautta pääsisi liikkumaan puutarhassa. Sitten siellä olisi kaivo, jonne voisi heittää kolikoita ja toivoa. Siellä olisi myös isot kaiuttimet joista soisi kovaa musiikkia.
-Ruth 6 D-

SEKAPUUTARHA
Siellä kasvaa erilaisia kasveja, vihanneksia ja puita. Siellä on myös suihkulähteitä ja pikku polkuja. Sinne pääsee keltaisesta ovesta, kun olet päässyt ovesta sisään eteesi tulee pikku polku. Se johdattaa minun puutarhaan. Kun katsot vasemmalle näet pikku kahvilan. Kahvilassa tarjoillaan mehua ja pikku leivonnaisia. Ja kaikki on ilmaista. Ja kun näet oikealle näet ison vesiputouksen ja sen ympärillä on eläimiä. Sen jälkeen tulee erilaisia kasveja ja kukkia muun muassa ruusuja ja neliapiloita.
-Roosa 6 D-

JAPANILAINEN PUUTARHA
Se on rajattu aidoilla, niin että kukaan ei näe sinne. Sitten siellä on keskellä puro ja sitten sen puron yli kulkee silta. Sitten siellä on kirsikkapuita. Sitten siellä on kiviä joiden päälle voi istua. Siellä on myös kukkia. Sitten siellä kun on se aita niin siinä on myös portti niin se portti on aina lukossa. Sitten siellä on sellainen yksinäinen tyyppi. Se tyyppi olen minä. Sitten siellä keskellä puutarhaa on suihkulähde. Sitten siitä suihkulähteestä tulee vettä. Sitten siellä puutarhassa pn paljon polkuja ja ne polut on tehty pikkukivistä. Ne pikkukivet on valkoisia, mustia ja harmaita. Sitten siellä on nurmikkoa ja se nurmikko on vihreää. Sitten kun siellä on ne aidat, niin ne on valkoisia, ja kun siellä on se portti niin se portti on vaaleanruskea. Sitten, kun siellä kävelee siellä soi taustalla Hatsune Mikua. Sitten, kun siellä on niitä kukkia niin ne kukat on liiloja, pinkkejä ja valkoisia. Ja se puutarha on tosi fabulous. Sitten siellä on auringonkukkia ja kaikkia muita kivoja juttuja. Ja sitten siellä puutarhassa on myös penkki. Ja se penkki on valkoinen. Ja se penkki on vastapäätä sitä suihkulähdettä. Ja naapurit on niin kateellisia, että he ovat yrittäneet murtautua sinne mutta ei voineet koska se portti oli lukossa.
-Veera 6 D -

RAHASADEMETSÄPUUTARHA
Mun puutarhassa on kauniita eläimiä esim. leopardi, gorilla, orkidea, mamba, simpassi ja papukaija.
Mun puutarhassa kasvaa tosi pitkiä puita ja kauniita.
Erityisesti puutarhassani illan hämärtyessä alkaa kuulua eläimien ääniä erityisesti leopardin ääniä kuuluu illalla, koska leopardit saalistaa eniten illalla.
Mutta lempipuuni on rahapuu. Rahapuu on tosi arvokas, koska se tuottaa rahaa. Rahapuu tuottaa vuodessa n. 5 miljoonaa euroa.
Huonoin asia RahaSademetsäpuutarhassa on se, että täällä sataa tosi paljon, ja rahoista tulee märkiä.
Täällä on tosi kaunista. Kesäkuussa ihmiset saavat tulla vierailemaan puutarhassani. Aina silloin pidetään kisaa, kaikki kokoontuvat rahapuun ympärille ja niillä on 10 minuuttia aikaa, he saavat sitten ottaa niin paljon rahaa rahapuusta 10 minuutin ajan.
En aio ikinä myydä rahapuutani.
Puutarhassani kasvaa hedelmiä ja marjoja esim.omena, banaani, mango, mansikka, vesimeloni, päärynä, appelsiini, mandariini, ananas, viinirypäle.
-Huseyin 6 D-

PIZZAPUUTARHA
Avaan portin oven pizzapuutarhaan. Siellä kasvaa maustepensaita, niitä ovat pippuripensas, sipuli ja muuta. Erilaisia pizzoja. Kinkkupizza, jauhelihapizza. Siellä on suihkulähteitä ja paljon taikinaa. Siellä on myös pensaita joissa kasvaa tomaatteja ja ananasta. Siellä myös voi valmistaa pizzaa ja muuta ruokaa, sinne myös voi tulla syömään. Sieltä myös voi tilata pizzaa, siellä pizzat maksavat vain 50 senttiä. Pizzat ovat pöydän kokoisia. Siellä puut kasvavat coca-colalla. Kaikki juovat siellä limua, myös multa kastellaan limulla koska se on hyvää. Kaikki limu tehdään siellä itse, mutta joskus voi käydä kaupasta ostamassa limua. Siellä on kaikkia maailman limuja. Kuumina kesäpäivinä siellä myydään joka päivä halvalla limua koska se on hyvää ja monet lapset menevät ostamaan sieltä limua ja pizzaa 50 sentillä. Myös työntekijät voivat ottaa sieltä pizzaa kotiin syötäväksi, eli iltapalaa.
-Juhani 6 D-

Astun suuresta portista sisään valtavaan puutarhaan. Siellä laulaa monta lintua, delfiinit hyppelee altaassa ja vilkuttaa iloisesti. Vesi virtaa kauniissa suihkulähteessä. Lähden kävelemään pientä polkua pitkin. Pitkin polun reunaa o pieniä tonttuja. Keskellä puutarhaa on iso suihkulähde, istahdin suihkulähteen reunalle ja katsoin peilikuvaani, minua vastapäätä katsoi kultahiuksinen tyttö, jolla oli vaaleanpunainen mekko yllään. Yht’ äkkiä tuli pieni tuulenpuuska joka sai hiukseni sekaisin. Laitoin hiukseni kuntoon ja lähdin taas kävelemään pitkin polkua, saavuin delfiinialtaalle. Siellä oli delfiiniperhe jotka tulivat tervehtimään minua. Puhuin heille rauhallisella äänellä, annoin heille kaikille yhden silakan. Perhe kiitti vilkuttaen. Lähdin taas jatkamaan matkaa. Yht’ äkkiä minulle tuli kova nälkä, meni päärynäpuun eteen ja otin siitä päärynän ja söin itseni kylläiseksi. Kun olin syönyt, lähdin takaisin päin, menin delfiinialtaan ohi, vilkutin heille hyvästiksi. Sitten menin suihkulähteen ohi ja siitä portista ulos kotiin päin. Loppu.
-Janelle 6 D-

SATUPUUTARHA
Olipa kerran puutarha, siellä linnut lensi ja lauloi. Linnuilla oli vähän ruokaa kunnes ne löysi puun jossa oli paljon. Lapset leikki ja söi karkkia. Yht’ äkkiä kaikki maailman lapset löysi puutarhan. Puutarhassa oli rahapuita, pizzapuita ja vaikka miten paljon muutakin. Kaikki oli aina vallannut suklaaputouksen. Lapset ei ikinä mennyt kouluun. Aikuiset ei mennyt töihin. Puutarhassa oli limupuita. Zazur-tehdaskin löytyi. Suklaata oli paljon. Pizzerioita löytyi ja ruokaa oli ja oli. Ihmiset tykkäsi syödä paljon pizzaa ja juoda limua. Ihmisillä oli liian kuuma aina ja heitä ei kiinnostanut. Sitten 10 v. päästä satupuutarha lakkasi kasvamasta ja ihmiset ihmettelivät mihin kaikki oli kadonnut. Ihmisillä oli vaikeeta elää ilman suklaata ja kaikkea herkkua. Ihmiset alkoi istuttamaan kaikkea ja söi kasviksia koko loppuelämänsä. Loppu !
-Henri 6 D-

KIVIPUUTARHA
Menen puutarhaan ison kiviportin kautta sisään. Kuljen polkua joka on tehty isoista kivistä. Näen suihkulähteen jota graniittikivet ympäröivät ja suihkulähdettä ympäröi myös neljä patsasta jotka esittävät eri aikakausien sotureita. Yksi esittää spartalaista, toinen esittää roomalaista, kolmas ritaria ja neljäs 1700-luvun ruotsalaista sotilasta. Kivipolku alkaa muuttumaan sorapoluksi. Sorapolun alussa on jalusta jolla on erittäin suuri smaragdi. Matkan varrella näen kaktuksia joide kukissa on topaaseja. Sorapolun loppupuolella on suuresta rubiimista veistetty kaktus. Eikä aikaa kun sora vaihtuu hiekaksi. Polkua ympäröi suuret lammet. Lammet ovat täynnä merivettä, jonka seassa ui kaloja. Lammessa on lumpeenlehtiä joiden päällä sammakot uivat ja joiden ympärillä joutsenet uivat kisaa, joiden luona sorsat syövät kaloja.
-Roope 6 D-

Kun astu puutarhaan , on portti missä on kaksi isoa hienoa patsasta vartioimassa. Omena ja mango, puinen polku ja patsaita. Iso vesiputous, polku. Vadelma- ja ananaspensaita, vihanneksia ja hedelmiä kasvamassa ja ihania kukkia melkein joka puolella. Kaksi papukaijaa lentelemässä puitten latvoissa. Erikoisen hieno kasvihuone missä on paljon kaakaopapuja, erilaisia marjoja, kukkia ja vihanneksia. Puutarha oli sisustettu ja laitettu hyvin kuntoon.
-Kata 6 D-

SATUPUUTARHA
Satupuutarhassani kasvaa kaikenlaisia juttuja esimerkiksi isoja puita , tavallisia puita ja pensaita. Mutta jos mennään erikoiseen satupuutarhaan niin siellä kasvaa parhaita puita esimerkiksi coca-cola-puut, kebabpuut, pizzapuut. Täällä saa puita aika paljo koska joka päivä kasvaa uusia puita. Minun puutarhassani voi tulla joka päivä katsomaan ja ihailemaan, jos on aikaa tai jos minulla ei ole mitään korjattavaa. Voin opettaa sinulle miten voi tehdä ison puutarhan: ensin sinun pitää ostaa siemeniä tosi paljon jos haluat ison puutarhan, toiseksi sinun pitää kasvattaa huolellisesti puita ettei puut kuole. Ja pitää saada paljon puita, sen jälkeen voit itse päätellä mitä haluaisit laittaa puuhu. Minulla on paljon valikoimia sinulle, voit tulla katsomaan joku päivä. Voin näyttää sinulle miten voit tehdä ison puun. Ensin sinulla pitää olla joku tehdas tai firma, he tekevät sinulle kaiken mitä tarvitset, esimerkiksi minulla on fazer-tehdas jotka tekevät sinulle pizzaa minkä voit laittaa puun päälle, ja minä voin antaa sinulle kulkuneuvon millä sitten voit kantaa kotiin ja antaa sukulaisille kaikkea mitä tarvitsevat. Mutta ennen satupuutarhaan menoa meidän pitää mennä syömään ja mennä erikoisjunalla, joka vie meitä suoraan satupuutarhaan, mutta siellä on tosi iso portti ja S.W.A.T erikoisjoukot joka puolella, koska jos joku varas yrittää varastaa omaisuuteni hän saa maksaa rangaistuksen, joten ei ole hyvä varastaa minun omaisuuttani. Ja minulla on erikoispuu, se on tosi arvokas !
-Said 6 D-

PIZZAPUUTARHA
Siellä on suihkulähteitä, siltoja, pizzaleikkimökki, sillat on kinkkua, suihkulähteistä tulee juustoa, ja myös polut on tehty tonnikalasta ja leikkimökki on tehty salamista.
-Sakari 6 D-

SATUPUUTARHA
Sä pääset minun satupuutarhaan kuin lintu lentää koilliseen. Portti on tehty puusta. Kun sä menet sisään sä löydät erilaisia teitä jotka vie puuhun. Tie on pehmeämpi kuin miljoona tyynyä. Se näyttää komialta. Siellä on noin 2 jokea jotka koskevat toisia. Se on taivaassa, josta ihmiset hyppäävät Mustaanmereen. Sinne pääsee vain 3, 14 miljoonaa ihmistä. Siellä on neljä kuningasta jotka ovat sodassa että saadaan pizzapuu itselle. Päälaji on villisikoja. Siellä on kolme päätietä josta kaikki menee toisen tien kautta. Eka tie vie Narniaan, Toinen tie vie Tylypahkaan. Kolmas vie Fazeriin. Yleensä ihmiset menee Tylypahkaan. Koska kaikki haluaa lentää taivaaseen, Fazer on siellä että saadaan karkkia. Ja Narnia että ihmiset sanovat “nähdään Narniassa “. Vesi on suklaasta. Ihmiset keinuvat vedessä. Linnut laulaa, ihmiset katsovat miten aurinko laskee. Kaikki tykkää siitä paitsi ihmiset jotka eivät ole tuolla. Siellä on täysi vapaus. Puutarhahuone on isompi kuin mitä sä osaat miettiä. Se on tehty keltaisesta. Tiet ovat myös suklaata.
-Marek 6 D-

MIELIKUVITUSPUUTARHA
Kerran näin kissan, mustavalkoisen kissan joka tuijotti minua sen sinisillä silmillä. Menin sitä lähemmäksi, ja se lähti kävelemään eteenpäin, katsoen minua vähän väliä, ihan kuin se olisi halunnut minun seuraavan sitä. Lähdin kävelemään sen perään & pian olimmekin keskellä synkkää metsää. Olin jo aikeissa lähteä pois kun kissa viimeinkin pysähtyi. Se oli jäänyt puun juurelle istumaan & tuijotti minua sieltä. Puun oksalle oli kiinnitetty pieni lyhty. Se loisti himmeänä tuossa synkässä metsässä, ja pian toinenkin lyhty syttyi. Sitten kolmas, neljäs, ja kohta niitä oli jo niin paljon, että ne muodostivat pienen polun. Lähdin kävelemään polkua pitkin ja pian olinkin valkoise portin edessä. Avasin portin ja eteeni ilmestyi iso puutarha. Vaikka metsässä oli ollut pimeää, täällä oli valoisaa ja lämmintä. Ihan kuin tämä olisi ollut eri ulottuvuudessa. Puutarhan keskellä oli iso puu, jonka oksalla oli keinu.Vähän matkan päässä oli suihkulähde josta muodostui pieni puro, ja siitä pieni lampi. Siellä oli pieniä, noin etusormeni kokoisia ihmisiä paperiveneissä. Puron yli meni puinen silta, jonka toisella puolella suihkulähteen näki paremmin. Suihkulähteen vieressä oli pari mukia, ja kyltti jossa luki: “ Toivomusvettä ! Juo vettä ja toivomuksesi tulee toteen !” Vaikka puutarha jäi vain minun salaisuudekseni, se ei tarkoita että en olisi enää ikinä tämän jälkeen siellä käynyt.
-Helvi 6 D-


Ei kommentteja:

Voit kommentoida klikkaamalla tekstin otsikkoa. Tekstin lopusta löydät kommentointi-linkin.

© Zodiak – Uuden tanssin keskus