torstai 15. joulukuuta 2016

Onnea MNO:n tanssitaiteilijoille Sarille ja Jennille!

Zodiak – Uuden tanssin keskus on mukana uudessa kolmivuotisessa residenssivaihtoprojektissa. Creative Meeting Point: Hong Kong x Finland 2016–2019 –ohjelmaan on valittu kolme tanssitaiteilijaa Suomesta ja kolme Hong Kongista. Yksi taiteilijoista on Minun nimeni on –hankkeen tanssitaiteilija Sari Palmgren. Onnea Sari!

Ensimmäinen residenssi alkoi joulukuun alussa. Kolme hongkongilaista tanssitaiteilijaa, Ivy Tsui Yik-chit, Justyne Li Sze-yeung ja Wayson Poon Wai-shun, työskentelivät joulukuun puoliväliin asti Helsingissä. Suomalaiset taiteilijat lähtevät Hong Kongiin työskentelemään maaliskuussa 2017. Lue ohjelmasta lisää Tanssin Tiedotuskeskuksen sivuilta.

Onnea myös toiselle Minun nimeni on –hankkeen tanssitaiteilijoista, Jenni Koistiselle, jolle on myönnetty Koneen Säätiön apuraha taiteelliseen työhön!

Jenni on työskennellyt tiiviisti osallistavan taiteen parissa, myös Minun nimeni on -hankkeessa. Taiteellisissa töissään hän yhdistää usein ei-ammattilaisia ja ammatti-taiteilijoita sekä esiintyjinä että kanssatekijöinä. Työskentelyn ytimessä on toisaalta taiteen keinoin työskentely ja usko taiteellisen, luovan ja orgaanisen prosessin mahdollisuuksiin ja toisaalta kiinnostus löytää arkisista paikoista ja näennäisen tutuista asioista ikkunoita näkymättömiin, tuntemattomiin ja tiedostamattomiin maailmoihin. Hän sanoo: ”Osallistavan taiteen voima on sen anarkistisessa potentiaalissa, ja juuri tätä potentiaalia haluan tutkia.”

Lue apurahasta lisää Koneen Säätiön sivuilta.

Ei kommentteja:

Voit kommentoida klikkaamalla tekstin otsikkoa. Tekstin lopusta löydät kommentointi-linkin.

© Zodiak – Uuden tanssin keskus