maanantai 19. joulukuuta 2016

Tanssia puutarhoilla, kaupunkiviljelyä, esityksiä nuotion äärellä – Minun nimeni on –taideprojektin vuosi 2017

Zodiak – Uuden tanssin keskuksen Minun nimeni on -hanke (MNO) jatkaa toimintaansa Kaarelan alueella vuonna 2017. Voit osallistua taiteilijavetoisiin työpajoihin, esityksiin sekä erilaisiin kaikille avoimiin tapahtumiin! Projekti tarjoaa lisäksi mahdollisuuden työskennellä itsenäisesti omien ideoiden parissa ja esittää niitä projektin tapahtumissa. Projektin teemat – ympäristö, valta ja identiteetti – jatkavat toiminnan suunnannäyttäjinä ja työskentelyn innostajina. Toimintaan osallistuminen ei vaadi ennakkotaitoja ja se on kaikille avointa sekä täysin maksutonta.

Salainen puutarha
Osallistu Sari Palmgrenin uuteen teokseen! Vuoden 2017 aikana toteutetaan koreografi Sari Palmgrenin tanssiteos Salainen puutarha (työnimi). Esitys on Kannelmäestä Malminkartanolle kiertävä teos. Matkan aikana vieraillaan luontokohteissa, yksityisissä puutarhoissa ja alueen rakennuksissa sekä kuullaan niihin kätkeytyneitä tarinoita ja salaisuuksia. Esitys päättyy Malminkartanon omenatarhaan. Esitys on osa Zodiak - Uuden tanssin keskuksen syksyn kausiohjelmistoa ja Zodiakin 20-vuotisjuhlaa. Se on myös Kanneltalon 25-vuotisjuhlateos.

Mukaan etsitään sekä tanssin ammattilaisia, alan opiskelijoita, että tanssin harrastajia 28.-29.1.17 järjestettävän valintatilaisuuden kautta. Valintatilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki, eikä osallistuminen ei edellytä aikaisempaa tanssikokemusta. Jokaisen osallistujan lähtökohdat huomioidaan. Valintatilaisuuden kautta teokseen palkataan kaksi ammattitanssijaa.

Teoksen esitykset ajoittuvat elokuun loppuun, harjoituksia pidetään jo keväällä. Osallistuminen edellyttää sitoutumisen kaikkiin harjoituksiin sekä esityksiin. Valinnoista ilmoitetaan helmikuun 2017 aikana.

Esitysryhmän valintatilaisuus: la-su 28.-29.1 klo 10-16
Paikka: Zodiak C4-sali, Kaapelitehdas (Tallberginkatu 1 C, 00180 Hki, 4 krs.)
Ohjaaja: koreografi Sari Palmgren

Hinta: Maksuton
Ilmoittautuminen: 20.1.2017 mennessä osoitteeseen terhi.pursiainen@zodiak.fi

Esitysryhmän harjoitusaikataulu:

Ke-pe 1.-3.3 klo 17:30-20:30, Haagan nuorisotalon sali (Teuvo Pakkalan tie 5, 00400 Hki)
La-su 4.-5.3 klo 10-16, Haagan nuorisotalon sali
Maanantaisin 3.4.-29.5 klo 17:30-20 (17.4. ei harjoituksia), Nuorisokahvila Clubin sali (Kaupintie 16, 00440 Hki)
Ma-pe 12.-16.6, tila tarkentuu
1.-23.8. tiivisharjoittelua, tila tarkentuu

Esitykset:
24.8. klo 19 ensi-ilta
Muut esitykset: 26., 27., 29., 30. ja 31.8. klo 19

Valokuva: Terhi Pursiainen
Urbaaniluonto: kaupunkiviljelyä ja taidetta
Suosittu kaikille avoin kaupunkiviljelyä ja taidetta yhdistävä projekti jatkuu jälleen kasvukauden alkaessa. Tule mukaan viljelemään hyötykasveja, tonkimaan multaa ja oppimaan puutarhanhoidosta puutarhuri Janne Länsipuron johdolla! Projekti alkaa taimikasvatuksella huhtikuussa Kanneltalon aulassa ja jatkuu toukokuussa Antinniityn yhteisöllisellä puutarhalla, kun taimet voidaan istuttaa ulos. Antinniityn yhteisöpuutarha on kauppakeskus Kaaren pohjoispuolella sijaitseva yhteisöllinen puutarha, jossa puutarhakokonaisuutta hoidetaan ja satoa korjataan yhteisesti. Viime vuonna viljeltiin mm. kurpitsaa, kaalia, yrttejä, juureksia, selleriä sekä papuja, vuonna 2017 puutarhaa kasvatetaan monivuotisilla pensas- ja puukasveilla. Viljelyn lomassa voit osallistua myös puutarhalla järjestettäviin taidetyöpajoihin ja nauttia taiteesta puutarhalla.

Ohjatut talkoot alkaen tiistaina 4.4. klo 18-20 satokauden loppuun asti.
Paikka: Kanneltalo (Klaneettitie 5, 00420 Hki) ja Antinniitty (Leikarinpolku 2, 00420 Hki)
Ohjaaja: puutarhuri Janne Länsipuro
Hinta: Maksuton
Ilmoittautuminen: Mukaan voi tulla missä vaiheessa tahansa. Tervetuloa!
Voit osallistua toimintaan myös facebookissa Antinniityn yhteisöpuutarha –ryhmässä: https://www.facebook.com/groups/220120288370439/

Lähtölaukaus kasvukauteen 
Urbaaniluonto-projekti laukaistaan käyntiin kaikille avoimilla kylvötapahtumilla Kanneltalon aulassa ja kauppakeskus Kaaressa. Puutarhuri Janne Länsipuro on paikalla koko päivän opastamassa siementen kylvämisessä, taimien kasvatuksessa ja puutarhan hoidossa sekä antamassa vinkkejä alkavaa kasvukautta varten! Tule mukaan kylvämään valitsemiesi kasvien siemeniä ja vie kasvi kotiin kasvamaan! Kasvin voit tuoda osaksi Antinniityn yhteisöpuutarhaa myöhemmin keväällä.

Tapahtuma on hyvä tilaisuus kuulla lisää Antinniityn yhteisöpuutarhasta sekä osallista sen toimintaan ja suunnitteluun. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton – tervetuloa aloittamaan kasvukausi!

Ti 28.3. klo 12-18 
Kanneltalon aula (Klaneettitie 5, 00420 Hki)
ke 26.4. klo 14-18
Kauppakeskus Kaari (Kantelettarentie 1, 00420 Hki)
Hinta: maksuton

Antinniityn kyntö
Tule kokemaan pala perinnehistoriaamme Antinniitylle! Puutarha kynnetään ja äestetään hevosvoimin, jotta kasvualustasta saadaan pehmeä ja hedelmällinen. Perinteiset kevättyöt tulee tekemään sympaattinen suomenhevosruuna Uuras.

Ti 2.5. klo 9-15
Paikka: Antinniitty (Leikarinpolku/Antinniitynpolku, 00420 Hki)
Hinta: Maksuton
                                 
Puutarhatanssit
Puutarhatanssit palaavat Antinniitylle! Koreografi Jenni Koistisen ohjaamassa työpajassa lähestytään kasvukauttaan aloittavaa Antinniityn puutarhaa kokemuksellisena, kehollisena, aistillisena ja esityksellisenä paikkana. Tanssin ja puutarhan hoidon kautta haetaan vuorovaikutteista suhdetta puutarhaan monimuotoisena ja moniaistisena ympäristönä. Millaista liikettä puutarha juuri tänään ehdottaa? Puutarhatanssit-työpaja järjestettiin ensimmäisen kerran touko- ja elokuussa 2016. Suosittuun työpajaan ovat tervetulleita sekä viimevuotiset osallistujat että uudet tanssijat. Työpaja sopii sekä aloittelijoille että tanssin ammattilaisille.

Tiistaisin 2.5.-6.6. klo 18-20
Paikka: Antinniittyn puutarha (Leikarinpolku/Antinniitynpolku, 00420 Hki). Ensimmäisellä kerralla kokoonnutaan Kanneltalon aulassa.
Ohjaaja: Jenni Koistinen
Hinta: maksuton
Ilmoittautuminen: 25.4. mennessä osoitteeseen terhi.pursiainen@zodiak.fi.


Sadonkorjuujuhla ja Mamuska Helsinki goes wild
Syyskuun 16. päivä Antinniityllä järjestetään tunnelmallinen Urbaaniluonto-projektin päätökseksi sadonkorjuujuhla, jota toteuttamassa ovat myös Kannelmäen peruskoulu oppilaat. Antinniityn puutarhalla nähdään Urbaaniluonto-projektin aikana valmistuneita oppilaiden esityksiä ja muuta taidetta, nautitaan lasten kanssa valmistetusta ruuasta sekä järjestetään kaikille avoimia työpajoja viime vuoden tapaan.

Illalla osana sadonkorjuujuhlaa järjestetään Mamuska Helsinki, rento, viihtyisä ja yllätyksellinen esitystaideilta, joka antaa tilan villeille ideoille, lyhyille mestariteoksille sekä taiteellisille tutkimusretkille. Mamuskaan haetaan maksimissaan 10  minuutin mittaisia esityksiä avoimella haulla. Elokuun Mamuska jalkautuu Antinniityn puutarhalle ja esityksiä seurataan puutarhalla elävän tulen äärellä: esitysillan yhteydessä järjestetään Helsingin taiteilijaseuran piirrustustyöpaja, jossa pajunoksia poltetaan nuoriolla piirustushiileksi.

La 16.9.2017
Paikka: Antinniityn puutarha (Leikarinpolku/Antinniitynpolku, 00420 Hki)
Hinta: maksuton
Ilmoittautuminen: avoimet hakemukset Mamuskaan 1.5. alkaen osoitteeseen terhi.pursiainen@zodiak.fi

MNO-mentorointi
Onko sinulla vireillä ajatus liikkeellisestä esityksestä, jonka toteuttamisessa ja ideoiden kehittämisessä toivoisit mentorointia tanssitaiteilijalta? MNO tarjoaa vuoden 2016 tapaan mahdollisuuden ja tilat itsenäiseen työskentelyyn. Tavoitteena on pienen esityksen valmistaminen Antinniitylle elokuussa tai johonkin muuhun MNO:n tapahtumaan. Lähetä avoin hakemus sähköpostitse, jossa kerrot lyhyesti itsestäsi ja mahdollisesta työryhmästäsi, ideastasi ja aikataulutoiveistasi. Työskentely alkaa maaliskuun alussa.

Mentori: Jenni Koistinen
Hinta: maksuton
Ilmoittautuminen: avoimet hakemukset 1.2. mennessä osoitteeseen terhi.pursiainen@zodiak.fi

Mitä puut tekevät toukokuussa?
Tanssiteos Mitä puut tekevät toukokuussa? on matka urbaanista luontoon. Se istuttaa ajatuksia puiden, ihmisten ja kaiken elollisen yhteiselosta. Se on versonut työryhmän kiinnostuksesta luontoon tanssin kohteena, osallistujana sekä tanssisalina ja saanut innoituksensa muinaisskandinaavisen mytologian maailmanpuusta Yggdrasillista sekä esihistorian elävistä toteemipaaluista. Esitys koostuu neljästä kohtauksesta, joissa liikutaan empatiasta etääntymiseen ja riistosta luottamukseen. Esityspaikka on kaunis keväinen Malminkartanon metsä, jonne kävellään opastetusti Sitratorilta.

Esityksen on toteuttanut vuoden 2016 aikana MNO:n mentoroima työryhmä, Triitanssijat. Ryhmä ovat muodostunut projektiin aktiivisesti osallistuneista tavoitteellisista tanssin harrastajista. Teos nähtiin ensimmäisen kerran syyskuussa 2016 osana Urbaaniluonto-sadonkorjuujuhlia.

La-su 27.-28.5. klo 18
Paikka: Lähtö Sitratorilta (Klaneettitie 5, 00420 Hki)
Tanssijat: Liina Nevalaita, Anne Harju, Ulpu Korpi
Ideointi: Liina Nevalaita, Anne Harju, Ulpu Korpi sekä Fred Baube
Mentori: Jenni Koistinen
Lukijat: Anmol Kumar, Dimitri Gogolashvili, Fred Baube
Opas: Nina Kapiainen
Hinta: maksuton
Esitys ei ole esteetön.

HUOM! Kaikki ilmoittautumiset ovat sitovia. Peruutukset viimeistään seitsemän päivää ennen ilmoittautumisaikojen umpeutumista!

Lisätietoja:
Tuottaja Terhi Pursiainen terhi.pursiainen@Zodiak.fi
www.facebook.com/mnozodiak
www.minunnimeni.blogspot.fi/

Ei kommentteja:

Voit kommentoida klikkaamalla tekstin otsikkoa. Tekstin lopusta löydät kommentointi-linkin.

© Zodiak – Uuden tanssin keskus