tiistai 15. joulukuuta 2015

Kotivideot nyt Kanneltalon galleriassa

Koreografi Sari Palmgren:
Olen pitänyt syys-joulukuussa 2015 työpajaa, jonka tarkoituksena oli tehdä kotivideo-tanssielokuvat. Minun nimeni on- hankkeen teema vuonna 2015 oli koti. Tämä teema on tullut alueen osallistujilta/asukkailta. Kotivideo kurssilla kodin teemaa käsiteltiin keskustelujen, liikkeen, videon, musiikin ja kirjoitustehtävien kautta. Työpajan aikana kuvaaja Päivi Kettunen opetti ja kertoi kuvallisesta ajattelusta sekä äänisuunnittelija/säveltäjä Tuomas Norvio kertoi äänisuunnittelusta. Noin puolessa välissä kurssia ryhmä jakaantui kolmeksi pienryhmäksi yhden kodin ympärille, joka oli yhden kurssilaisen oma koti. Viikottaisten tapaamisten lisäksi harjoittelimme ryhmissä kotona. Eri teemat muodostuivat tekemämme työn ja ehdotuksieni pohjalta.  
Kaikille videoille yhteistä on kasvottomuus niiden alussa, joka tuo esiin liikkeen, kehon ja henkilön -joka voisi olla kuka tahansa: näin katsoja uppoaa heti enemmän liikkeeseen kuin henkilöhahmoon.  
Ensimmäinen video käsittelee perheen äidin tilan ja ajan ottamista kotona. Toinen video käsittelee kehon ja kodin jättämiä kerroksia/muistoja/energioita, kuinka historia jää kotiimme ja kehoomme: kuinka niitä voi purkaa. Sitä kuinka ne heijastelevat nykyhetkeen. Videon voi nähdä purkautumisena/kuoriutumisena tästä historian taakasta. Kolmas video on tarinallisempi kuvaus vanhuksesta ja kodin eristävästä yksinäisestä luonteesta ja toiveesta avata koti tapahtumien ja elämän paikaksi. 
Valokuva: Sari Palmgren
Kiitos kaikille kotivideokurssilaisille!  
-Sari 
Kotivideot nähtävillä Kanneltalon Galleriassa 10.-19.12.2015: https://www.facebook.com/events/912554565496028/

Ei kommentteja:

Voit kommentoida klikkaamalla tekstin otsikkoa. Tekstin lopusta löydät kommentointi-linkin.

© Zodiak – Uuden tanssin keskus