tiistai 22. joulukuuta 2015

MNO kiittää kuluneesta vuodesta!

Vuosi kääntyy kohti loppuaan ja on aika kiittää kaikkia Minun nimeni on-projektin osallistujia tästä kuluneesta vuodesta.

Tämä vuosi on ollut meille työntäyteinen ja paljon on tapahtunut projektin merkeissä. Työn lopputulemat nähtiin ensin elokuussa Kannelmäkeen sijoittuneen Kotimatkalla-kävelyteoksen muodossa, ja sitten joulukuisessa Kotona-näyttelyssä Kanneltalossa. 

Minun nimeni on- hankkeen vuoden 2015 teemana on ollut koti. On ollut antoisaa ja todella ajatuksia herättävää sukeltaa kodin moninaisiin merkityksiin; kaikkiin niihin mielikuviin, tunteisiin ja syvätason kokemuksiin mitä kotiin liittyy. Teema on ollut tänä vuonna erityisen ajankohtainen, liittyyhän siihen usein myös kysymyksiä rajoista ja turvasta, sisäänpäästämisestä ja ulossulkemisesta. 
Tuntuu että koti on kuin mikrokosmos, siellä on läsnä pienoiskoossa samat prosessit jotka toistuvat suuremmassa mittakaavassa globaalilla tasolla. Ja samalla tavalla myös kodin pienoiskosmoksessa pienikin liikahdus voi aiheuttaa suuren muutoksen; vaikka se että joku avaa oman kotinsa ovet vieraille voi liikuttaa isosti sekä kotiin päästettyjä vieraita että kotinsa ovet avannutta.
Sekä Kotimatkalla-teos että Kotona-näyttely ovat ennenkaikkea rakentuneet kaikista niissä mukana olleista ihmisistä sekä tietysti Kannelmäestä paikkana. Voin varmasti puhua kaikkien meidän taiteilijoiden puolesta kun sanon että on ollut todella inspiroivaa ja koskettavaa työskennellä kaiken sen "materiaalin" kanssa mitä jokainen osallistuja tuo tullessaan. Olen myös äärettömän kiitollinen siitä rohkeudesta ja avoimuudesta millä osallistujamme tulevat itsenään, tuoden elämänkokemuksiaan ja elämänpiiriään yhteisen jakamisen tilaan. Se on todella arvokasta.
Ensi vuonna jatkamme sitten uusien juttujen parissa; ensimmäisenä starttaavat Sarin ympäristöliike-työpajat tammikuussa.
Kiitos ja kumarrus siis tästä kuluneesta vuodesta, piparin- ja kynttiläntuoksuista joulunaikaa sekä onnenpotkuja tulevalle vuodelle 2016 !
Valokuva: Jenni Koistinen
Nähdään ensi vuonna !
-Jenni

Ei kommentteja:

Voit kommentoida klikkaamalla tekstin otsikkoa. Tekstin lopusta löydät kommentointi-linkin.

© Zodiak – Uuden tanssin keskus