Esittely 2018

Zodiak - Uuden tanssin keskuksen Minun nimeni on –taideprojekti (MNO) jatkuu vuosina 2016-2018. Kolmivuotiskaudelle on osallistujilta ja yhteistyökumppaneilta kerätyn palautteen pohjalta valikoitunut kolme teemaa: (oma) ympäristö, (oma) valta ja (oma) identiteetti. Kaikki kolme teemaa kulkevat limittäin ja lomittain kolmen vuoden läpi, ja monissa tulevissa osioissa yhdistyy nämä kaikki teemat. Näillä teemoilla haluamme herätellä ajatuksia vapaudesta, vastuusta, haltuunotosta ja omistajuudesta suhteessa omaan ympäristöön. 

Kaarelassa puutarhat ja kadut muuttuvat tanssitaiteen näyttämöiksi myös vuonna 2018!

Kuva: Jouni Ihalainen
Elokuussa 2018 Aidatut unelmat esitys saa jatkoa, kun esitys lämmitetään ison osallistujajoukon kanssa. Aidatut unelmat on koreografi Sari Palmgrenin Kaarelan julkisissa tiloissa ja puutarhoissa polveileva kävelyteos. Esitys koostuu kokemuksellisista reiteistä: aidatuista ja aitaamattomista tiloista, eri ihmisten puutarhatarinoista, sekä muistoista ja kokemuksista rajoista ja vastuusta: Mistä omat rajat ja vastuu alkavat ja mihin ne päättyvät? Matkan aikana eri muistot ja tilat avautuvat, luoden maaperän yhteiselle olemiselle.

Esityksessä ympäristö avautuu katsojalle uudelleen näettäväksi ja koettavaksi.

Teos koetaan kävellen kuulokkeilla. Tekstit on koottu filosofisista kävely teksteistä sekä eri ihmisten puutarha -ja luontomuistoista. Ääni muodostuu aidoista tilojen ja ympäristön äänistä joista kuultava ääninauha on rakennettu.

Minun nimeni on –projektissa työskentelyn innoittajina toimivat niin Kaarelan alue kuin asukkaiden suhde ja vaikuttamisen mahdollisuudet siihen. Tärkeänä lähtökohtana on kurottaa kohti kokemuksia oman asuinalueensa haltuunottamisesta ja yhteisöllisyydestä. Tätä tavoitellaan tuomalla taide pois tanssisaleista näkyväksi osaksi aluetta. MNO:ssa toimitaan Helsingin kulttuurikeskuksen käynnistämän alueellisen ja osallistavan kulttuurityön mallin eli Helsingin mallin mukaisesti. Mallin tavoitteena on tuoda Helsingin keskustassa toimivat kulttuurilaitokset lähiöihin ja taide kaikkien helsinkiläisten ulottuville. 

Yksi tärkeä työskentely- ja tapahtumapaikoista hankkeessa on kauppakeskus Kaaren taakse sijaitsevalle Antinniitylle perustettu 10 aarin kokoinen yhteisöllinen puutarha, jossa järjestetään muun muassa hankkeen kaupunkiviljelyprojekti Urbaaniluonto. Puutarhalla alueen asukkaat voivat kokoontua yhteen nauttimaan puutarhanhoidosta puutarhuri Janne Länsipuron opastuksessa. Antinniitty on myös paikka taiteelle, elämyksillä ja esityksille. 

Projektin toiminta on kaikille avointa ja täysin maksutonta, eikä osallistuminen vaadi ennakkotaitoja - utelias ja iloinen mieli riittää.

Lisätietoa ja tarkempia ilmoittautumisohjeita kannattaa seurata täältä blogista ja facebook-sivuilta. Jos haluat saada suoraan sähköpostiisi ilmoituksia työpajoista sekä tapahtumista, lähetä sähköpostiosoitteesi otsikolla MNO /postituslista osoitteeseen

katja.kirsi@zodiak.fi.

Lisätietoja toiminnasta:
katja.kirsi@zodiak.fi
www.facebook.com/mnozodiak
www.zodiak.fi


LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN OSAKSI MNO:N VUOTTA 2018!

Voit kommentoida klikkaamalla tekstin otsikkoa. Tekstin lopusta löydät kommentointi-linkin.

© Zodiak – Uuden tanssin keskus