maanantai 29. elokuuta 2016

Mentorointiryhmän esittely: Triitanssijat

Teoksen raakile alkoi muotoutua työrymän päässä vuoden 2016 alussa, jolloin kirjoitimme ja lähetimme MNO projektille hakemuksen, jolla haimme paikkaa mentorointiryhmänä. Esityksen työnimenä oli Puutyöpaja, ryhmän nimi Triitanssijat.

PIdimme Triitanssijoiden ensimmäiset treenit Kanneltalolla 14. Helmikuuta.
Lähestyimme aihetta leikin ja vapaan liikkeen kautta ja heti alusta saakka aloimme luoda isosti erilaisia ideoita. Yhtenä inspiraationa olivat tarinat, erityisesti muinaisskandinaavinen Yggdrasil saga, mutta myös lapsuudesta tutut runot ja kertomukset. Työryhmäme jäsenet ovat viettäneet lapsuutensa eri maissa ja kulttureissa ja tästä syntyi kiinnostus eri kulttuurien puu-aiheisiin tarinoihin. Näitä kuullaan myös itse esityksessä.
Ensimmäiset treenit helmikuussa
Teoksessa esiintyjinä ovat triitanssijoiden lisäksi puut ja ympäröivä metsä. Tämän vuoksi oli erittäin tärkeää, että löytäimme tanssikavereiksemme juuri oikeat puut. Muutaman etsintäretken jälkeen löysimme täydellisen tanssisalin Malminkartanon lähimetsästä hevostallin takaa ja toukokuusta lähtien aloimme pitämään kaikki treenit omassa metsässämme.  Kesän aikana harjoitussalissamme vierainamme on käynyt mm koiranulkoiluttajia, auringonottajia, retkeilijöitä ja hurja 4v syntymäpäivien aarteenetsintäjoukko.

Helmikuu 2016

Toukokuu 2016
Kevään edetessä meillä oli valtava määrä idoita, mutta kiinnostavien aiheiden valinta ja niiden muuttaminen abstraktiksi liikemateriaaliksi olikin yllättävän vaikeaa. Tässä vaiheessa saimme arvokasta apua mentoriltamme koreografi Jenni Koistiselta.

Kesäkuu 2016
Nyt teos on viittä vaille valmis, ja sillä on oikea nimikin “Mitä puut tekevät syyskuussa?”. Tervetuloa katsomaan ☺

Mitä puut tekevät syyskuussa
pe 16.9. ja su 18.9. 2016 

"Mitä puut tekevät syyskuussa" on matka urbaanista luontoon.

Puista kertovat tarinat johdattavat yleisön teoksen tunnelmiin jo kävelymatkalla esityspaikalle. Esitys koostuu neljästä kohtauksesta, joissa liikutaan empatiasta etääntymiseen ja riistosta luottamukseen. Esiintyjiä ovat kolmen tanssijan lisäksi puut, maa ja ympäröivä luonto.

"Mitä puut tekevät syyskuussa"- teos istuttaa ajatuksia puiden, ihmisten ja kaiken elollisen yhteiselosta. Se on versonut työryhmän kiinnostuksesta luontoon tanssin kohteena, osallistujana sekä tietenkin tanssisalina. Se on kasvanut esityspaikan ehdoilla, inspiraationaan muinaisskandinaavisen mytologian maailmanpuu Yggdrasill sekä esihistorian elävät toteemipaalut.

Esitys alkaa 16.9. Sitratorin ja 18.9. Antinniityn sadonkorjuujuhlasta.
"Mitä puut tekevät syyskuussa" on Minun nimeni on -projektin mentorointiryhmän teos. Esitys ei ole esteetön.

Työryhmä:
Tanssijat: Liina Nevalaita, Anne Harju, Ulpu Korpi
Fred Baube (Ideointi)
Jenni Koistinen (mentori)
Lukijat: Anmol Kumar, Dimitri Gogolashvili, Fred Baube
Opas: Nina Kapiainen


Ei kommentteja:

Voit kommentoida klikkaamalla tekstin otsikkoa. Tekstin lopusta löydät kommentointi-linkin.

© Zodiak – Uuden tanssin keskus