keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Tanssi-videoi-tanssii -kirjoittajana Sami

Ilta tihkuu viimeistelyä, viime hetken muutoksia, luottamuksen ja irtipäästämisen tunnelmaa. Ensi-illat aiheuttavat näköjään täysin jaettavissa olevia kokemuksia. Emme ole siis kokemustemme kanssa yksin, yksityinen on jälleen kerran yleistä. Katseet ovat myös jo tulevassa, esityksissä, ensi vuoden alkavissa ryhmissä. Kalenterit sauhuavat ja päivämääriä leijuu ilmassa. Sopii, ei sovi – miljoonan palan palapeli, (nyt Ravensburgerilta :D) löytyy joka kodista! Kuin leikaten, paperi vaihtuu konkretiaan:

Lantio, pää, tasapaino, luottamus, horjutus, kiinniotto, irti.

Kaatuu, iskeytyy, kiristyy, jännittyy, kelautuu, vaikeutuu, liikkuu.

Valuva, maatuva, olostuva, kierivä, kaatuva, antautuva, uskaltautuva.

Loikka, hyppä, loppu.

Onnea ensi-iltaan, esityksiin. Tai ehkä täsmällisemmin: Armoa itseä kohtaan, luottamusta toisiin, antautumista hetkeen. Yleisö on teidän puolella, te osaatte, tiedätte ja tunnette just oikein. Ei ole virheitä. Antakaa painovoiman helliä, lavallakin voi seistä tukevasti. Se on vain lyhyt ja painava hetki, joka johtaa esityksen jälkeiseen helpotukseen. Muistakaa nauttia koko paketista: siitä hiipivästä jännityksestä, joka alkaa jo edellisenä iltana, kasvaa kohti esitysajankohtaa, rauhoittuu hetkeksi alkulämmittelyllä, yllättää joka kerta odottavassa hiljaisuudessa klo 19. Lavalta poistuessa mieleen valuu kohtia, joista tekisi mieli jossitella, joita tekisi mieli korjailla. Sille tunteelle voi hymyillä ja olla ylpeä silti.
-Sami Rekola
Teatteri-ilmaisun ohjaajaopiskelija (työharjoittelussa @Zodiak)

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Kiitos Sami, kaunis teksti! Ja niin tosi.

Vietin vastikään illan vieraan teatteriryhmän ensi-illassa ja enskaribileissä ja koin saman; jännitys, helpotus, ylpeys, jälkiviisastelu, hauraus, vahvuus, monenlaisten persoonallisuuksien väliset suhteet.. Se kaikki tiheä tunnelma ja tunteiden voimakas läsnäolo tarttuivat satunnaiseen paikallaolijaankin ja liikuttivat kuin olisin ollut mukana koko ajan. Olin kiitollinen että sain kokea sen.

Ja olen iloinen että olit kokemassa meidän tunnelmia, näkemässä ne ehkä meitäkin tarkemmin ja ilmaisemassa näin rohkaisevasti.

Voit kommentoida klikkaamalla tekstin otsikkoa. Tekstin lopusta löydät kommentointi-linkin.

© Zodiak – Uuden tanssin keskus