perjantai 23. syyskuuta 2016

Kotivideot

Vuonna 2015 tehdyt kotivideot ovat nyt kaikkien nähtävillä netissä. Ryhmä erilaisia ihmisiä kokoontui koreografi Sari Palmgrenin johdolla Kanneltalolle maanantaisin ja syventynyi liike ja video työskentelyyn syksyn 2015 aikana. Nämä lolme kotivideota ovat työpajan lopputulos. Kotivideoissa teemana on koti, oma tila ja kasvottomuus.

Esiintyjät/ Koreografia:  Satu Mäkinen, Sanni Naukkarinen, Anni Karvinen, Maarit Paavilainen, Riikka Husso, Tuula Suitiala, Marjukka Savolainen, Tom Lönnqvist, Liina Nevalaita, Lilja Nevalaita, Anne Harju ja Ulpu Korpi

Ohjaaja / Koreografi / Editointi: Sari Palmgren
Kuvaaja: Päivi Kettunen
Äänisuunnittelija / Säveltäjä: Tuomas Norvio
Osa äänimateriaalista: MNO- Musiikkikurssin osallistujat
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Helsingin kaupunki ja Kanneltalo

Koreografi Sari Palmgren:
Minun nimeni on- hankkeen teema vuonna 2015 oli koti. Teema on tullut alueen osallistujilta/asukkailta ja sitä käsiteltiin eri tavoin vuonna 2015.

Pidin syys-joulukuussa 2015 työpajaa, jonka tarkoituksena oli tehdä kotivideo-tanssielokuvat. Kotivideo kurssilla kodin teemaa käsiteltiin keskustelujen, liikkeen, videon, musiikin ja kirjoitustehtävien kautta. Työpajan aikana kuvaaja Päivi Kettunen opetti ja kertoi kuvallisesta ajattelusta sekä äänisuunnittelija/säveltäjä Tuomas Norvio kertoi äänisuunnittelusta. Noin puolessa välissä kurssia ryhmä jakaantui kolmeksi pienryhmäksi yhden kodin ympärille, joka oli yhden kurssilaisen oma koti. Viikottaisten tapaamisten lisäksi harjoittelimme ryhmissä kotona. Eri teemat muodostuivat tekemämme työn ja ehdotuksieni pohjalta.

Kaikille videoille yhteistä on kasvottomuus niiden alussa, joka tuo esiin liikkeen, kehon ja henkilön -joka voisi olla kuka tahansa: näin katsoja uppoaa heti enemmän liikkeeseen kuin henkilöhahmoon.

Ei kommentteja:

Voit kommentoida klikkaamalla tekstin otsikkoa. Tekstin lopusta löydät kommentointi-linkin.

© Zodiak – Uuden tanssin keskus