keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Aidatut unelmat harjoitukset 10.4

Aloitimme poimimalla itsellemme kuvakortit, jotka juuri tänään veti kutakin puoleensa. Vuorollamme kerroimme, mitä kuva kertoo meistä ja miten kuvan taakse kirjoitettu ominaisuus mahdollisesti liittyy kertojaan. Jänniä tyyppejä kaikki, innolla odotan, että tutustumme syvemmin.


Itselleni vaikuttavin liikeharjoitus oli sellainen, jossa kaksi henkilöä koittaa liikkein estää yhden tanssijan liikkumista ja rooleja vaihdettiin vauhdissa. Näistä kolmen tanssijan "kimpuista" tuli kauniita orgaanisia olioita. Oliot erosivat yllättävän paljon toisistaan, nopeudessaan ja liikestrategioissaan.

Kokeilimme lopuksi satunnaisilla kokoonpanoilla viime viikolla ryhmissä tekemiämme scoreja. Vaikka scoret olivat selkeitä ja hyvin mietittyjä, antoivat tanssijat omalla liikkeellään kokonaisuuteen vahvan hengen - yksilöinä ja ryhmänä. Pohdiskelin itse yleisesti koreografin panosta teokseen: Miten tasapainoilla oman näkemyksen ja tanssijoista lähtevien impulssien välillä. Orkesterin johtamiseen verrattuna on tietysti vähemmän muuttujia, koska ei ole alkuperäistä teosta, jolle tulisi olla kuuliainen.

Viimeinen score oli tehty neljälle tanssijalle ja heidän tuli asettua riviin ja omenaa syödessä ilmentää kukin yhtä kuolemansyntiä: ahneutta, laiskuutta, kateutta ja himoa. Esitys oli alusta lähtien selkeän teatraalinen ja ennen kaikkea humoristinen. Saatiin lopuksi kunnon omenasotku lattialle ja yleisöllä ainakin oli hauskaa.

-Anne

Valokuvat: Sari Palmgren


Ei kommentteja:

Voit kommentoida klikkaamalla tekstin otsikkoa. Tekstin lopusta löydät kommentointi-linkin.

© Zodiak – Uuden tanssin keskus