lauantai 11. elokuuta 2018

Aidatut unelmat: Varsinaiset kohtausten harjoitukset alkavat vihdoin!

Sukellus liikkeeseen -työpajan aikana uutena esiintyjänä sai tuntuman liikemateriaaliin ja pääsi vähän tutustumaan muihin esiintyjiin. Mielenkiintoista liikkumista ja ihania ihmisiä, mutta kokonaisuudesta ei saanut erityisen selkeää kuvaa, joten joutui sietämään pientä epätietoisuutta. Nyt kun harjoitukset alkoivat konkreettisesti esiintymisympäristössä, alkoi kokonaisuudesta saada kiinni ihan eri tavalla.

Keskiviikkoiltana Kanneltalon auditoriossa oli yhteinen aloitus, jossa kaikki uudet ja vanhat tanssijat sekä projektissa esiintyvä Ihanat-ryhmä kohtasivat ensimmäistä kertaa. Suuri osa vanhoista esiintyjistä oli ollut mukana jo aiemmissa harjoituksissa, mutta muutamia uusia kasvojakin näkyi. Käytiin läpi käytännön asioita, aikatauluja ja muutoksia. Auditoriossa emme kuitenkaan ehtineet istua kovin pitkään vaan pian aurinkoinen Sitratori muuntui tanssilattiaksi. Ohikulkijoiden ja ostarin laidoilla aikaa viettävien silmissä näytti varmasti varsin kiinnostavalta ja huvittavalta, kun parikymmentä eri ikäistä ja kokoista tanssijaa venytteli, verrytteli, huitoi ja heilui keskenään keskellä ostarin hälinää. Lopuksi tietenkin heiteltiin vielä omenoita ja juoksenneltiin, hypittiin ja kierittiin ympäriinsä niiden perässä. Vauhdikas keskiviikkoilta siis.


Viikonloppuna pääsin mukaan omien kohtauksieni harjoituksiin sisäpihalle ja palstoille. Esityspaikat olivat ihania ja inspiroivia. Oli myös kiva päästä vihdoin konkreettisesti koreografiaan käsiksi, vaikka uutena tanssijana olinkin ensin hieman hukassa. Liikemateriaali ja koreografia oli aika yksinkertaista, mutta vaikuttavuus syntyykin liikkeen lisäksi esityspaikan, esiintyjien sekä ympäristön tilanteiden ja tavallisten ihmisten vuorovaikutuksesta. Ohi kulki koiranulkoiluttajia, pyöräilijöitä ja lenkkeilijöitä, joista osa vain jatkoi matkaansa meistä välittämättä ja osa jäi hetkeksi ihmettelemään. Monille paikallisille projekti oli tuttu jo edelliseltä vuodelta.Kokonaisuus alkoi hahmottua myös omien harjoitusten välissä, kun kiertelin reittejä ja polkuja esityspaikkojen välillä vilkaisten myös muiden kohtausten harjoituksia. Kohtaukset istuivat esityspaikkoihin välillä hauskasti. Niityt, puistot ja metsiköt olivat niin viihtyisiä ja kauniita, että esitys on varmasti kokemus jo ihan ympäristönsä puolesta.
-Sini
Valokuvat: Sini RuohomäkiEi kommentteja:

Voit kommentoida klikkaamalla tekstin otsikkoa. Tekstin lopusta löydät kommentointi-linkin.

© Zodiak – Uuden tanssin keskus