maanantai 6. elokuuta 2018

Syksyn harjoitukset ovat alkaneet: Aidatut unelmat uusinta ensi-illassa 18.8.2018!

Sukellus liikkeeseen työpaja ja ensimmäiset yhteiset päivät 

Sari Palmgrenin Aidatut unelmat-teoksen harjoitukset alkavat heinäkuun lopulla, kesän superhelteiden ollessa kuumimmillaan. Me teoksen uudet esiintyjät ja vanhoista ne, jotka pääsevät paikalle, polkaisemme harjoitukset käyntiin kolmen päivän sukellus liikkeeseen työpajalla.

Ensimmäiset harjoitukset alkavat yhteisten infojen läpikäymisellä ja tutustumisella. Tehtävämme on pariutua, haastatella paria omassa rauhassa ja kun kokoonnumme yhteen, esittelemme parimme muille. Kuuntelen innoissani, kaikki kanssaesiintyjät ja muut työryhmän jäsenet vaikuttavat niin kiinnostavilta! Olen aina kokenut työskentelyn eri-ikäisten ja eri taustoista tulevien ihmisten kanssa mielekkääksi ja tämä projekti vaikuttaa palkitsevalta juuri siksi. Ilmapiiri on hyväntahtoinen ja rento. Tutustumisen jälkeen etenemme liikkeellisiin harjoituksiin. Kuumassa salissa virtaa hiki ja vallitsee vauhdikas tekemisen meininki. Teemme pääsääntöisesti pari- tai ryhmäharjoitteita, joiden tuoksinassa oppii jo aika hyvin muistamaan ihmisten nimiä.

Seuraavana päivänä harjoittelemme fokuksen käyttöä liikkeessä, raajojen, erityisesti käsien yhteyttä keskustaan, juoksemista ryhmässä, parin kanssa, kuvioita tehden ja yksin sekä yhdessä ryhmässä liikkumista. Ja heittelemme omenoita – tietenkin! Ja tiputtelemme niitä. Omenoita mäsähtää seiniin, laittiaan ja toisiimme, niitä kierii ja vierii pitkin poikin lattiaa. Lopulta salissa leijuu omenainen tuoksu ja Sari kerää muhjuuntuneet ja mustelmaiset omenat hevosille vietäväksi. Siitä tulee hyvä mieli ja teoksen teemat – luonnon kunnioittaminen ja puutarhojen pienet ihmeet – laajenee itse esityksen ulkopuolelle koko prosessiin. Emme tuhlaa.

Kolmantena iltana suuntaamme Kaarelaan tutustumaan esityspaikkoihin. Olen todella vaikuttunut, kohtauksiin on löytynyt todella hienoja ja kauniita lokaatioita! Uskon, että katsojakokemus näissä puitteissa voi muodostua todella erityiseksi liikkeen ja äänisuunnittelun kanssa, jotka ovat vaikuttuneet esityspaikkojen erityispiirteistä. Huomenna jalkaudumme harjoittelemaan kohtauksia maastoon, odotan jo innolla! Mikä voisi olla parempaa kuin tanssia luonnossa hyvällä porukalla?

XOXO,
TaruValokuvat: Matti Kilponen

Ei kommentteja:

Voit kommentoida klikkaamalla tekstin otsikkoa. Tekstin lopusta löydät kommentointi-linkin.

© Zodiak – Uuden tanssin keskus